Sabies que les càries dentals són el signe d’un procés de deteriorament en les dents? La càries dental és una de les malalties infeccioses més freqüents a tot el món.

La boca està plena de diversos tipus de bacteris que viuen en les genives, la llengua i les dents o altres zones de la boca. Alguns d’aquests bacteris són útils, però unes altres poden ser perjudicials, sobretot aquells participen en la deterioració progressiva de les dents.

 

Perquè és important tractar la càries dental?

Una càries mal tractada pot causar malalties i fins i tot la pèrdua d’una dent. Quan una càries avança sense tractar, pot comprometre la peça dental provocant, a més, inflor o dolor.

 

Perquè apareixen les càries dentals?

càries dents

 

Una de les principals causes de la càries dental són els mals hàbits d’higiene, els quals poden provocar malalties com la gingivitis (inflamació de les genives que provoca el sagnat en les genives) o la periodontitis, que afecta el suport de les dents.

 

Com podem evitar la càries dental?

La prevenció és essencial. És important recordar que, per a evitar futures complicacions, el més important és tractar la càries dental a temps, especialment en nens i dones en estat de gestació.

En nens en edat escolar, és especialment recomanable incloure la ingesta de lactis diaris per a reforçar la necessitat de calci i vitamina D, dos nutrients imprescindibles per a la formació d’unes dents sanes. I, a més, incloure en la seva dieta diària fruites, verdures i proteïnes.

En definitiva, els bons hàbits bucodentals ens ajudaran a mantenir una correcta higiene bucal i a eliminar els bacteris perjudicials que produeixen les càries.

 

Si vols tractar una càries abans que comenci a causar dolor, visita al teu odontòleg perquè estudiï el teu cas.

 

En cas necessari, podrà restaurar o substituir la peça dental afectada amb els tractaments més habituals com: empastaments, fundes i, per a casos on la càries està més estesa i ha arribat a l’interior de la peça dental, endodòncies.

Foto de studiogstock – www.freepik.es

Disponible en: Español