La Síndrome d’Apnea del Son (SAHS) és una patologia molt comuna. Segons els últims estudis afecta a més del 25% de la població. Aquest trastorn del son es caracteritza per la presència d’episodis repetitius d’obstrucció de la via aèria superior que ocorren mentre la persona afectada dorm.

Actualment, la majoria dels pacients amb trastorns del son se sorprenen quan l’odontòleg ofereix ajuda en aquest àmbit, sent un dels primers professionals capaç de detectar els signes de sospita de la SAHS. Els estudis més recents demostren que existeix una relació directa entre el bruxisme, que sol manifestar-se amb el desgast dental i el risc de patir apnees. Per aquest motiu, l’odontòleg passa la primera línea en el diagnòstic i tractament dels casos lleus- moderats.

Si sospites que pateixes de la Síndrome de l’Apnea del Son continua llegint, esbrina en què et pot afectar i com et podem ajudar per a diagnosticar i tractar aquesta patologia.

 

Quins són els criteris de sospita de l’apnea del son?

 

 1. Roncador habitual
 2. Excessiva somnolència diürna
 3. Apnees observades per la parella
 4. Hipertensió i/o Malaltia cerebrovascular
 5. Obesitat

L’Apnea del Son es tracta d’un problema que afecta un de cada quatre adults i pot tenir conseqüències molt greus com:

 • la hipertensió,
 • l’Ictus,
 • els problemes cardiovasculars, i
 • els defectes en la qualitat de vida i en el rendiment laboral.

 

Més de la meitat dels pacients amb apnees greus no presenten símptomes. Per això, és important realitzar revisions periòdiques a l’odontòleg per a detectar la síndorme d’apnea del son a temps. A Centre d’Odontologia General Arquer – González treballem en equip per tractar aquesta patologia amb un innovador sistema de diagnòstic i tractament.

 

Tractament de les apnees i el ronc amb el Dispositiu d’avançament mandibular (DAM)

 

L’elecció del tractament es decideix en funció de la severitat de les apnees.
Síndome d'Apnea del Son

Fa uns anys, el diagnòstic es realitzava de forma complexa en l’àmbit hospitalari, però avui dia, els avenços i estudis en aquest camp han permès el desenvolupament d’aparatologia que ens permet agilitzar el diagnòstic dels casos lleus- moderats i derivar els que es sospiten com a greus.

A Centre d’Odontologia General Arquer – González disposem d’aquest dispositiu que, de manera senzilla i segura, ens permet identificar els pacients amb SAHS, evitant la seva hospitalització.

La nostra clínica dental treballa en coordinació amb un equip especialitzat en el tractament dels trastorns de la son per:

 • els casos greus que precisen CPAP, i es controlen per la mateixa Unitat del Son, i
 • els casos lleus-moderats, que els tractem a la nostra clínica dental mitjançant la confecció del DAM. Aquest dispositiu actua provocant un lleuger desplaçament de la mandíbula i la consegüent apertura de la via aèria, millorant així el pas de l’aire.

La nostra experiència en aquest camp ens ha permès observar que, amb aquest sistema, els nostres pacients redueixen les apnees del son, com a mínim, a la meitat. Si necessites més informació o vols realitzar qualsevol consulta amb relació a l’Apnea del Son, contacta amb nosaltres.