Davant la reobertura gradual de la clínica dental en l’escenari de pandèmia de la COVID-19, d’acord amb el que ha indicat el Ministeri de Sanitat, al Centre d’Odontologia General ens preparem per a la tornada. Per aquest motiu fem arribar als nostres pacients i amics, un conjunt de “tips” que ens facilitaran a tots la transició a una nova normalitat.

En les fases inicials de la reincorporació seguirem realitzant un triatge telefònic amb la finalitat de conèixer el motiu de la consulta del pacient i si, és un tractament urgent o electiu. Per facilitar aquest procediment és important tenir en compte algunes de les qüestions que plantegem a continuació.

 

Què he de fer si tinc dolor a un queixal o una dent?

dolor dentalSi tens dolor a un queixal o una dent el primer que has de fer és contactar amb nosaltres. Et farem una sèrie de preguntes per conèixer el tipus de dolor que tens; si és un dolor pulsatiu i constant, si augmenta quan beus o menges alguna cosa o bé, si augmenta a la nit o fa mal quan mossegues.

En aquest cas, podrem saber i diferenciar si es tracta d’un dolor associat a la sensibilitat dental, una pulpitis (inflamació del nervi de la dent), un procés de càries, una fractura dental o un problema periodontal (afecció de les genives).

Per tant, d’aquesta manera podrem aconsellar al pacient facilitant la pauta de tractament farmacològic a seguir o bé, concretant la cita per realitzar el procediment dental pertinent.

 

Quines instruccions ha de seguir el pacient per venir a la consulta?

 

 • Els pacients hauran d’accedir sols a la consulta (excepte menors d’edat o persones que requereixin ajuda).
 • No s’aconsella portar arracades, penjolls o anells (el virus persisteix a superfícies metàl·liques de 2 a 3 dies).
 • Arribada a la consulta de forma puntual (evitar esperes innecessàries i encreuament de pacients a la sala d’espera).
 • A la clínica haurà de conservar una distància de seguretat de 2 metres.
 • A l’arribada demanarem que realitzi la desinfecció de mans amb gel hidroalcohòlic que nosaltres mateixos proporcionarem.
 • Fins que el pacient accedeixi a la consulta haurà de romandre a la sala d’espera i evitar el desplaçament per l’interior del centre.
 • El pagament serà preferible en targeta o transferència bancària per evitar riscos de contaminació.

 

Quines mesures prendrem a la nostra clínica dental?

Al nostre centre hem treballat per poder oferir una atenció segura als nostres pacients. El nostre personal ha realitzat formació adequada per poder desenvolupar els procediments dentals en aquest període postepidèmic. I hem adaptat el centre seguint les mesures de prevenció proposades pel COEC.

A continuació us informem de les mesures preses abans d’obrir de nou les portes a la nostra clínica dental:

 • Control de l’agenda i reducció del volum de pacients. Evitant encreuaments i aglomeracions a la sala d’espera.
 • Neteja i desinfecció de les superfícies de la clínica de forma regular, entre pacients, seguint les recomanacions.
 • Protocol de desinfecció de l’aire entre pacients.
 • Proporcionarem als nostres pacients desinfectant de mans abans d’entrar a la sala. Per accedir al box facilitarem al pacient protecció ocular i peücs.
 • Abans d’iniciar qualsevol procediment el pacient glopejarà una solució de peròxid o iode, d’eficàcia demostrada per reduir la càrrega viral.
 • El personal de la clínica anirà protegit amb els EPIS, per poder treballar de forma segura.
 • És important que el pacient es renti les mans amb aigua i sabó abans i després de visitar la clínica.

 

Recordeu que la nostra clínica dental manté l’atenció telefònica a través del telèfon 972 510 328, o bé via WhatsApp al 683 625 379, per respondre a les vostres urgències.