Quan parlem d’Odontologia estètica fem referència als tractaments restauradors com els blanquejaments, a l’ortodòncia i l’embelliment labial. Entre ells, avui parlarem de les carilles dentals, que representen una solució estètica per a molts casos. Aconseguint la millora d’anomalies de mida, forma i alteracions de color.

L’absència d’una bona salut oral és moltes vegades un factor de risc en el desenvolupament de les malalties sistèmiques, com per exemple, les malalties cardiovasculars. Condicionant també en presència de patologia de la qualitat de vida, i indicadora en molts casos dels hàbits d’una persona. I cada vegada més és fonamental en el benestar personal del pacient i, per tant, el somriure es considera com un dels pilars de l’estètica avui dia.

Per aquest motiu, és important assolir un somriure estètic sense oblidar dos factors essencials: la salut i la funció. Un somriure bonic es basa en la bona higiene, en el control de l’estat periodontal, una bona oclusió i la restauració quan és necessari.

 

Carilles dentals per a embellir el teu somriure

 

Les carilles dentals són unes fines làmines que es col·loquen a la part frontal de les dents i ens permeten millorar diferents aspectes de l’estètica dental. Actualment treballem amb dos tipus de materials: la porcellana i el composite.

 

Carilles dentals de porcellana

 

Les carilles de porcellana són làmines fines que ens permeten recrear l’aspecte natural de la dent i alhora s’aconsegueix una solució resistent. Entre els seus avantatges cal destacar:

  • No es tenyeixen amb el cafè, vi, tabac, etc.
  • No pateixen canvi de color.
  • Duresa similar a la del mateix esmalt.
  • Aquest tractament és una solució de llarga durada.

 

Carilles dentals composite

 

Són una excel·lent alternativa a les de porcellana. S’aconsegueixen resultats naturals respectant al màxim a la dent. Aquestes es confeccionen aplicant capes de resina sobre la dent i realitzant el seu modelatge fins a arribar a la forma desitjada. Els avantatges que ofereixen són:

  • Realització en una única sessió
  • Menys agressió a la dent
  • Més econòmic que el tractament de carilles de porcellana

 

En tots els casos s’estudia quin és el tipus de material més adient per a cada pacient. Moltes vegades, realitzem un disseny del somriure previ perquè el pacient pugui veure quin serà el resultat i, si cal, fer els retocs ajustant-nos a l’estètica a la qual es vulgui arribar.

A Centre d’Odontologia General de Figueres comptem amb una trajectòria de més de tres dècades i un equip humà especialitzat en cirurgia bucal, periodòncia, ortodòncia, odontopediatria i estètica dental. Contacta amb nosaltres per a gaudir dels avantatges dels tractaments i la tecnologia més avançada.