Actualment, un dels principals problemes odontològics és la càries. Segons dades del Consell General de Dentistes, la càries afecta al 100% dels pacients de la tercera edat a Espanya. Encara que l’envelliment influeix en el desgast de les dents o en la pèrdua de color, els majors de 65 anys presenten malalties periodontals a causa d’una inadequada higiene bucal.

A més, les persones majors solen tenir més problemes generals de salut. Normalment és necessari prendre medicaments que provoquen efectes secundaris i afecten la salut oral, com a nafres, sequedat, infeccions micòtiques, càries, etc.

Per tots aquests motius, és essencial realitzar revisions periòdicament a l’odontòleg per a detectar lesions en estadis primerencs i reparar les lesions a temps.

 

Odontologia conservadora en pacients de la tercera edat

 

Els tractaments preventius, com la higiene oral, són fonamentals. Una cura bucal inadequada en un pacient de la tercera edat pot provocar que sofreixi diverses patologies que necessiten una atenció personalitzada per part de dentistes especialitzats en odontologia preventiva.

 

Tractaments en odontologia conservadora

 

Prevenció

La prevenció és la base per a mantenir una bona salut bucodental. L’equip de Centre d’Odontologia General indica a cada pacient les instruccions d’higiene necessàries per a realitzar una correcta tècnica de raspallat. En els casos que es precisa, es duen a terme tractaments preventius com la higiene oral.

Obturació

Actualment, un dels principals problemes odontològics és la càries. Si es realitza una detecció precoç, el teixit lesionat s’elimina i restitueix fàcilment. A aquest procediment se’l coneix com a obturació o “empastament dental” una tècnica senzilla i indolora en la qual emprem materials estètics de qualitat, deixant enrere les reconstruccions amb aspecte metàl·lic d’amalgama.

Endodòncia

L’endodòncia es realitza en peces dentals amb càries profunda. La càries propícia la inflació de la polpa dental, que és la part més interior de dent on es troben els nervis i els vasos sanguinis. Quan la lesió afecta el nervi, es realitza una endodòncia (col·loquialment coneguda com “matar el nervi”). La finalitat és conservar la funció i l’estètica de la dent per a, posteriorment, procedir a la seva reconstrucció.