Actualment, la implantologia ens permet substituir aquelles dents que el pacient ha perdut, oferint una solució còmoda i estètica i deixant enrere les pròtesis amovibles. Els implants dentals són estructures de titani totalment biocompatibles que actuen exercint la funció de l’arrel.

Quan una persona sol·licita la col·locació d’implants el primer pas és realitzar un estudi basat en el diagnòstic i planificació del cas. És important ser conscient que no tots els pacients són candidats a portar implants.

 

¿Com puc saber si sóc candidat per portar implants dentals?

 

Per saber si ets candidat a portar implants dentals, és important conèixer la qualitat i quantitat de l’os, és a dir, estudiar la seva altura, gruix i densitat per saber si permet la col·locació de l’implant de forma estable.

També caldrà considerar certs factors de risc com:

  • El tabaquisme, ja que el tabac augmenta el risc de fracàs de l’implant.
  • La higiene oral, en la que el pacient ha de tenir uns bons hàbits higiènics.
  • La malaltia periodontal.
  • Les malalties sistèmiques com la diabetis mal controlada, càncer, entre d’altres.
  • Medicació, com per exemple l’ús de bifosfonats o pacients sotmesos a quimioterapia.

 

¿Quin és el protocol de col·locació?

 

Actualment existeixen dos tipus de col·locació d’implants dentals:

 1. Implant immediat (postextracció), on es col·loca l’implant en el mateix acte quirúrgic en el qual es realitza l’extracció dental.
 2. Implant mediat, és a dir, quan en realitzar l’extracció de la dent s’esperen tres mesos fins a la col·locació de l’implant.
  • Col·locació de l’implant (3 mesos de cicatrització).
  • Càrrega de la pròtesi.

 

¿Quins sistemes de pròtesi sobre implants existeixen?

 

Pròtesi fixa sobre implants

Els implants fixes són la solució més còmoda i estètica del moment:

 • Pròtesi hibrida. Normalment és d’elecció en casos on hi ha una pèrdua important de teixits. D’aquesta manera, mitjançant materials acrílics, es restitueix la geniva i les dents perdudes.
 • Pròtesi fixe. En aquest cas, els materials utilitzats són ceràmics. S’aconsegueix una solució fixa, còmoda i estètica.

 

 

Pròtesi amovible sobre implants

Els implants ens permeten crear un sistema d’ancoratge que aporta estabilitat a la pròtesi de posar i treure. És un sistema molt més còmode que la pròtesi amovible convencional i més higiènic que la pròtesi fixe sobre implants.

 

 

A Centre d’Odontologia General de Figueres comptem amb una trajectòria de més de tres dècades i un equip humà especialitzat en cirurgia bucal, periodòncia, odontopediatria i estètica. Així mateix, gaudiràs dels avantatges que ofereix la tecnologia més avançada en diagnòstic i tractament. Contacta amb nosaltres aquí.

 

Disponible en: Español